Mimar Sinan Anadolu Lisesi

Telefon : 04845021956
WEB https://siirtmsal.meb.k12.tr
Adres : VEYSEL KARANİ MAH. 1963. SOKAK NO1 MERKEZ/SİİRT
VİZYON : Milli Eğitim Temel Kanununda öngörülen genel amaçlar doğrultusunda öğrencilerin kendilerine özgü ihtiyaç ve özelliklerini dikkate alarak onları akademik ve sosyal yönden , ulusal ve uluslararası toplumların değerli bireyleri olmaya hazırlamak ve örnek bir okul olmaktır.
MİSYON : Mutlu, özgüvenli, başarılı, ilkeli, duyarlı, açık fikirli, araştıran-sorgulayan, iletişim becerileri gelişmiş, öğrenmeye ve yeniliklere açık, öz değerlendirme yapabilen, iş birliğine yatkın, yaratıcı ve eleştirel düşünen, akılcı, cesaretli, çok yönlü, ulusal kültürünü özümsemiş, aynı zamanda küresel bakış açısına sahip bireyler yetiştirmektir.
BAŞARILAR :

Yabancı Dil : İngilizce ve Almanca
Isınma : Doğal Gaz
Servis :
Ulaşım : Okulun bulunduğu mahallede siteler mevcut olup yürüme mesafesindedir. Çarşı merkezine belediye otobüsü ve özel servis araçlarıyla ulaşım imkanı sağlanmaktadır.
Yerleşim Yeri : Konumu itibari ile Siirt´in en gözde yerleşim yerindedir. Okula yürüme mesafesinde lüks siteler mevcuttur.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz il merkezinde olup merkez çarşısına araçla 10 dk mesafededir.
Kontenjan Bilgileri : 960
Sportif Etkinlikler : Okulumuzda tüm branşlarda sportif etkinlikler yapılmaktadır. Her yıl bir çok ile geziler düzenlenir.
Bilimsel Etkinlikler : Bilimsel etkinlik çalışmaları yapılmaktadır.
Proje Çalışmaları : Proje çalışmaları devam etmektedir.